Υλικά
Σιμιγδάλι ψιλό 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Φαρίνα 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Αυγά 7 τεμ. χωριστά κρόκοι - ασπράδια
Γάλα 9 κουταλιές της σούπας
Ζάχαρη 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
Άρωμα βανίλιας 2 φακελάκια
Αλάτι 1 πρέζα
Ξύσμα πορτοκαλιού ή περγαμόντο 1 κουτάλι της σούπας

Για το σιρόπι
Ζάχαρη 5 1/2 ποτήρια του νερού
Νερό 3 ποτήρια
Βούτυρο 4 1/2 κουταλιές της σούπας

Για την σοκολάτα
Κουβερτούρα 250 γρ.
Νερό 1 1/2 ποτήρι
Κονιάκ 1/2 ποτήρι του κρασιού
Κορν φλαουρ 3 κουταλιές της σούπας

Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το baking powder, το άρωμα βανίλιας, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού ή περγαμόντου. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά.

Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Καθαρίζουμε το μίξερ και χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ τα ασπράδια να γίνει μια σφικτή μαρέγκα και την προσθέτουμε λίγη λίγη μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί διαστάσεων 28 εκ.-32 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά (με το που ξεκινάει να βράζει αφήνουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα). Τρυπάμε το ραβανί με ένα ξύλινο καλαμάκι σε διάφορα σημεία και το περιχύνουμε με το σιρόπι, να το απορροφήσει. Προσοχή πρέπει να είναι το σιρόπι ζεστό και το ραβανί κρύο. Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας, λιώνοντας σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα μαζί με το νερό και το κονιάκ. Προσθέτουμε το corn flour και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Με μια σπάτουλα απλώνουμε την κρέμα πάνω στο ραβανί και το κόβουμε σε ρόμβους.