Κακά Κορίτσια
Κακά Κορίτσια Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
Τσιγαρέλι: Μια πεντανόστμη Κερκυραϊκή συνταγή
tsigareli
Γεύσεις

Τσιγαρέλι: Μια πεντανόστμη Κερκυραϊκή συνταγή

Χόρτα σε σάλτσα

Υλικά
Χόρτα της εποχής 2 κιλά (βλήτα και καυκαλίθρες)
Κρεμμυδάκια φρέσκα 7 τεμ.
Σκόρδο 4 σκελίδες
Καυτερή πάπρικα 1/2 κουτάλι της σούπας
Γλυκιά πάπρικα 1/2 κουτάλι της σούπας

Μάραθο 1/2 ματσάκι ή δυόσμο
Άνιθο 1/2 ματσάκι
Ελαιόλαδο 250 γρ.
Αλάτι
Ντοματοπολτό 1 1/2 κουτάλι της σούπας
Νερό για το βράσιμο

Οδηγίες
Καθαρίζουμε, πλένουμε τα χόρτα και τα χοντροκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει σε δυνατή θερμοκρασία, μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα χόρτα και αλάτι και τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Μόλις βράσουν τα βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Κρατάμε κάπου το νερό τους. Στην ίδια κατσαρόλα αφού την σκουπίσουμε από το νερό, ρίχνουμε ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια που τα έχουμε καθαρίσει και πλύνει, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την πάπρικα και τον ντοματοπολτό. Τα σοτάρουμε και στην συνέχεια προσθέτουμε τα χόρτα και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 10 λεπτά. Μετά προσθέτουμε το νερό από τα χόρτα που κρατήσαμε , χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Δεν πρέπει να μείνουν με πολλά υγρά. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και 2 κρεμμυδάκια που έχουμε κρατήσει στην άκρη. Σερβίρεται χλιαρό και συνοδεύεται με φρέσκο ψωμί και νούμπουλο (Κερκυραϊκό αλλαντικό).

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα