Υλικά



  • 160γρ. αλεύρι Ζέας
  • 80γρ. αλεύρι φαγόπυρο (Μπορεί να αντικατασταθεί από αλεύρι ζεας)
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 1/2 φλιτζάνια ψητή κολοκύθα
  • 1 μπανάνα
  • 4 κουτ.σούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας σπόροι chia σε 8 κουτ. σούπας νερό
  • 110γρ. μαργαρίνη
  • 1 κουτ.σούπας ταχίνι ολικής
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμά σκόνη
  • κουβερτούρα σε σταγόνες
  • σταφίδες κορινθιακές

Oδηγίες παρασκευής:


  • Φτιάχνετε τα δύο «αβγά» τσία: Βάζετε σε μπολάκι το νερό και την τσία. Αφήνετε στην άκρη να πήξει για 10 λεπτά.
  • Ενώνετε τα στερεά σε μπόλ και ανακατεύουμε.
  • Στο μπλέντερ βάζετε την κολοκύθα σε κομμάτια, τα μπαχαρικά, το μέλι και το ταχίνι. Χτυπάτε.
  • Με αβγοκόφτη ενώνετε την μπανάνα με το βούτυρο ώσπου να γίνουν κρέμα. Την προσθέτετε στο μίγμα της κολοκύθας μαζί με τα «αβγά» τσία. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι.
  • Τέλος προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε με τον αβγοδάρτη ώσπου να ενωθούν καλά.
  • Προσθέτετε σταγόνες κουβερτούρα και σταφίδες κορινθιακές. Ανακατεύετε καλά για να αναμειχθούν ομοιόμορφα.
  • Λαδώνετε ένα ταψί για κέικ και ρίχνετε το μίγμα.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 50 λεπτά με μία ώρα. Στην μισή ώρα καλύπτετε το κέικ με αλουμινόχαρτο για να μην καεί η άνω επιφάνεια.
  • Αφήνετε να κρυώσει πριν το κόψετε.