Συστατικά
  • 250 γρ. κουραμπιέδες, + εξτρα 3-4 για το σερβίρισμα
  • 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 αβγά, μέτρια
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 200 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
  • Στο μηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τους κουραμπιέδες, τους χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν σκόνη, και τους αφήνουμε στην άκρη.
  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, και τα χτυπάμε με το σύρμα για 4-5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, και προσθέτουμε στον κάδο το εκχύλισμα βανίλιας και τα αυγά ένα-ένα, περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν προσθέσουμε το επόμενο.
  • Στη συνέχεια ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το τρίμμα απο τους κουραμπιέδες και το ξύσμα από το πορτοκάλι, με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά, το μείγμα του αλευριού και το γάλα αμυγδάλου εναλλάξ, και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά, σε μέτρια ταχύτητα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 35x10 εκ., και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 40-50 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με 3-4 σπασμένους κουραμπιέδες πάνω στο κέικ, και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
πηγή: akispetretzikis.com