Κουνελάκι στο φούρνο με ζουμερές πατατούλες
kouneli-ston-fourno-me-pata
Γεύσεις

Κουνελάκι στο φούρνο με ζουμερές πατατούλες

Με σκόρδο και λεμόνι

Υλικά
Κουνέλι 1
Σκόρδο 6 σκελίδες
Χυμό λεμονιού 1 φλιτζάνι τσαγιού
Αλάτι- πιπέρι
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Πατάτες 4-5 μεγάλες
Ελαιόλαδο 2 φλιτζάνια του καφέ

Οδηγίες
Πλένουμε πολύ καλά το κουνέλι, το τεμαχίζουμε και το βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη με νερό και το αφήνουμε για 2 ώρες. Το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και το αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά παντού. Με ένα μυτερό μαχαίρι κάνουμε σε διάφορα σημεία σχισμές και τοποθετούμε μέσα σκελίδες σκόρδου. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε τα κομμάτια , μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και τα βάζουμε σε ένα ταψί.Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε (όχι πολύ λεπτές). Τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε στο ταψί. Ρίχνουμε από πάνω τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.Προσθέτουμε λίγο νεράκι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 90-120 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα