Κακά Κορίτσια
Κακά Κορίτσια Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
Φανταστική μπουγάτσα με σοκολάτα
mpougatsa-me-sokolata
Γεύσεις

Φανταστική μπουγάτσα με σοκολάτα

Μια ολοκληρωμένη απόλαυση

Υλικά
Γάλα 1 λίτρο
Βούτυρο 250 γρ.
Σιμιγδάλι ψιλό 180 γρ.
Ζάχαρη 225 γρ.
Βανίλιες 3 τεμ.

Αυγά 2 τεμ.
Κρόκους αυγών 2 τεμ.
Φύλλο κρούστας 500 γρ.
Κουβερτούρα 150 γρ.
Βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας για βουτύρωμα
Ζάχαρη για το πασπάλισμα
Κανέλα 1 1/2 κουταλιά της σούπας
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Οδηγίες
Βράζουμε το γάλα μαζί με τις βανίλιες σε μια κατσαρόλα. Σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια για να μην σβολιάσει. Όταν το μείγμα ομοιογενοποιηθεί προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη την βγάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει σε ένα άλλο σκεύος, αλλά συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει , μαζί με τους επιπλέον 2 κρόκους και ανακατεύουμε γρήγορα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο, στρώνουμε τα μισά φύλλα, τα αλείφουμε ένα – ένα με βούτυρο, τα φύλλα πρέπει να προεξέχουν λίγο από το ταψί. Στρώνουμε την μισή κρέμα, πασπαλίζουμε με κουβερτούρα, στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και γυρίζουμε τα φύλλα που προεξέχουν μέσα στο ταψί. Απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα – ένα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Το τελευταίο φύλλο δεν το πασπαλίζουμε. Γυρίζουμε τα φύλλα που προεξέχουν προς τα μέσα σαν κορδόνια. Ψήνουμε για 35- 40 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο μας και μόλις είναι έτοιμη την βγάζουμε. Όταν θα είναι χλιαρή πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα