Χριστουγεννιάτικα μπισκότα «αστέρια» με άσπρο γλάσο
Mpiskota_asteria
Γεύσεις

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα «αστέρια» με άσπρο γλάσο

Στον δρόμο προς τα... Χριστούγεννα, εναρμονίζονται και οι γεύσεις μας με το γιορτινό κλίμα!

Στον δρόμο προς τα... Χριστούγεννα, εναρμονίζονται και οι γεύσεις μας με το γιορτινό κλίμα!


Τα υλικά


  • 250γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 4 κρόκους αβγών
  • 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 200γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα αλεσμένα σε πούδρα (ή 400γρ. αλεύρι)
  • 2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ


Για το γλάσο


  • 2 ασπράδια αβγού
  • χυμό από ½ λεμόνι ή 1 κουτ. σούπας ανθόνερο
  • 300γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ

Οι οδηγίες


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Ανακατεύετε στο μίξερ με τους γάντζους όλα τα υλικά των μπισκότων, μέχρι να έχετε μια λεία και ομοιογενή ζύμη. Την πλάθετε σε μπάλα, τη σκεπάζετε με μεμβράνη και την αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

Ύστερα την ανοίγετε με τον πλάστη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε φύλλο πάχους 0,5εκ. Κόβετε το φύλλο με κουπ πατ σε σχήμα αστεριών, τα μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το γλάσο: ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το ασπράδι μαζί με την άχνη και το κορνφλάουρ, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχετε ένα λείο μίγμα. Αφού κρυώσει, το αφήνετε και στο ψυγείο για λίγη ώρα.

Κατόπιν το χτυπάτε για μισό λεπτό μέχρι να αφρατέψει και προσθέτετε το ανθόνερο ή το χυμό λεμονιού. Γεμίζετε το κορνέ με το γλάσο και καλύπτετε την επιφάνεια των μπισκότων.



Καλή απόλαυση!

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα