Επιστροφή στην Κανονικότητα
Επιστροφή στην Κανονικότητα Θανάσης Φουσκίδης Δημήτρης Κουνιάς Γιώργος Νόκος
Καταϊφι με κάστανα: Το έχετε ξαναφάει;
kantaifi1
Γεύσεις

Καταϊφι με κάστανα: Το έχετε ξαναφάει;

Ένα πολύ ιδιόμορφο γλυκό που το τρώμε σπάνια

Υλικά
Για το σιρόπι
Νερό 6 ποτήρια
Ζάχαρη 1.600 γρ
Λεμόνι 1/2 μόνο τον χυμό του
Λικερ Cointreau 2 κουταλιές της σούπας

Καταϊφι 800 γρ καλά ξεφτισμένο
Βούτυρο 500 γρ λιωμένο
Κάστανα μαρόν γλασέ 600 γρ τριμμένα στο χέρι

Οδηγίες
Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε με λίγο από αυτό το ταψί μας. Σε ένα μπολ βάζουμε το μισό κανταΐφι το ξεφτίζουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το μισό λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά να υγρανθεί το κανταΐφι μας και το στρώνουμε στο ταψί πατώντας με τις παλάμες μας για να στρώσει καλά. Τρίβουμε με το χέρι μας τα κάστανα και τα απλώνουμε από πάνω.

Μετά στρώνουμε και το υπόλοιπο κανταΐφι αφού το έχουμε ξεφτίσει και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου , μέχρι να ροδίσει καλά. Όταν είναι έτοιμο το κόβουμε και το σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι το οποίο φτιάξαμε βάζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό και την ζάχαρη να βράσουν.

Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσουν και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το λικέρ Cointreau. Αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά, κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να γίνει χλιαρό πριν σιροπιάσουμε το καταϊφι μας.

*Δεν ξεχνάμε ότι πρέπει να είναι το κανταΐφι ζεστό και το σιρόπι χλιαρό

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα