Υλικά
Καρότα 4 - 5 καθαρισμένα τριμμένα
Κρεμμύδι 1 μικρό ψιλοκομμένο
Βούτυρο 3 κουταλιές σούπας
Γάλα 1 ποτήρι νερού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 ποτήρι
Αυγό 1 μόνο τον κρόκο
Αλάτι - πιπέρι
Νερό ανάλογα την πυκνότητα που θέλουμε

Οδηγίες
Πλένουμε, καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο , προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα αλατίζουμε λίγο, ανακατεύουμε σταδιακά για 5 λεπτά και προσθέτουμε το νερό χλιαρό. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα και το κρεμμύδι. Στην συνέχεια τα πολτοποιούμε με το μπλέντερ χειρός μέσα στην κατσαρόλα. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το αλεύρι και τον κρόκο αυγού,ανακατεύουμε καλά για 10 λεπτά συνεχώς και προσθέτουμε το μείγμα αυτό στην σούπα μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό προκειμένου να πετύχουμε την επιιθυμητή πυκνότητα που θέλουμε να έχει η σούπα μας. Αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε να πάρει μία βράση. Σερβίρουμε ζεστή και την απολαμβάνουμε.