Συστατικά : 

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. σολομό, φιλέτο χωρίς δέρμα
  • 2 κ.σ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ, ή φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 50 γρ. γάλα, 1,5%
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα : 

  • άνηθο, ψιλοκομμένο
  • κάππαρη
  • φέτες λάιμ

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 2 λεπτά.
Σουρώνουμε τις ταλιατέλες, τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον άνηθο.

Βάζουμε ένα γουόκ ή ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει καλά και ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε το φιλέτο σολομού για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.

Αφαιρούμε τον σολομό από το γουόκ.

Ρίχνουμε στο γουόκ τη ντομάτα κονκασέ μαζί με το γάλα και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά.

Αποσύρουμε το γουόκ από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τον άνηθο, την τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι, τις ταλιατέλες, τον σολομό, αφού τον σπάσουμε σε ακαθόριστα κομμάτια, και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο, κάπαρη και φέτες λάιμ.

πηγή : akispetretzikis.com