Ρεπορτάζ
Ρεπορτάζ Πέτρος Κουσουλός
Κροκέτες με σπανάκι και τυριά: Σερβίρονται πάντα ζεστές
kroketes_medium
Γεύσεις

Κροκέτες με σπανάκι και τυριά: Σερβίρονται πάντα ζεστές

Με φέτα και κεφαλογραβιέρα

Υλικά
Σπανάκι 1/2 κιλό
Φέτα 1/2 κιλό
Κεφαλογραβιέρα 200 γρ
Άνιθο μισό ματσάκι
Μοσχοκάρυδο λίγο τριμμένο

Αλάτι - πιπέρι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές
Αυγά 2 (προαιρετικά)

Οδηγίες
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Το κόβουμε σε μικρά τεμάχια, τους βάζουμε λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για 5-7 λεπτά και τα στύβουμε να φύγουν τα υγρά τους. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι , την μισή κεφαλογραβιέρα, τη φέτα, τον άνιθο, το μοσχοκάρυδο , τα αυγά και το αλατοπίπερο και τα ζυμώνουμε όλα μαζί. Το βάζουμε για 60 λεπτά στο ψυγείο. Αφού το βγάλουμε από το ψυγείο κάνουμε το μείγμα μας μικρές μπαλίτσες και τις περνάμε από το αλεύρι. Έχουμε βάλει σε μια φαρδιά κατσαρόλα νερό να βράζει μαζί με αλάτι και τοποθετούμε μέσα τις μπαλίτσες που φτιάξαμε. Όταν δούμε ότι ανεβαίνουν στην επιφάνεια είναι έτοιμες και τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ και τις τοποθετούμε μέσα , πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα και τις ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σερβίρονται ζεστές.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα