Μπρα ντε φερ
Μπρα ντε φερ Δημήτρης Τάκης Χριστίνα Κοραή
ετησρυ
Γεύσεις

Λαχταριστά μπράουνις με σοκολάτα και καραμέλα

Για μικρούς και μεγάλους

Συστατικά
  • 250 γρ. κουβερτούρα 65%
  • 180 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 40 γρ. κακάο
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αβγά, μεσαία
  • 400 γρ. dulce de leche
  • βούτυρο, για το ταψί
  • κακάο, για το ταψί
Για το σερβίρισμα
  • σαντιγί
  • 100 γρ. κουβερτούρα 65%, λιωμένη
  • δυόσμο
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Σε μεταλλικό μπολ βάζουμε 200 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια, το βούτυρο σε κομμάτια και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί.
  • Μόλις λιώσουν αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα τελείως.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, 50 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη, ψιλοκομμένα φουντούκια, αλάτι, το κακάο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αβγά στο μπολ με την λιωμένη κουβερτούρα, και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Προσθέτουμε το μείγμα με τα ξηρά υλικά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι.
  • Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί 32x25 εκ.. Βουτυρώνουμε και κακαώνουμε τη λαδόκολλα και μεταφέρουμε το μείγμα.
  • Απλώνουμε κουταλιές με dulce de leche σε όλη την επιφάνεια του μείγματος και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με σαντιγί, κουβερτούρα λιωμένη και δυόσμο.
πηγή: akispetretzikis

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα