Συστατικά

  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. μανιτάρια champignon, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κύβους
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. σπανάκι, φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 4 αβγά, χτυπημένα
  • 1 κ.σ. γραβιέρα, τριμμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C στον αέρα.


  • Λαδώνουμε με ένα πινέλο τον πάτο και τα πλαϊνά ενός πυρίμαχου σκεύους (20*25 εκ.) και ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά να πάει παντού.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια μας και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ζαμπόν, το φρέσκο κρεμμύδι, το σπανάκι και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό μέχρι το σπανάκι να χάσει τελείως τα υγρά του.
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο.
  • Ανακατεύουμε ελαφρά και αφαιρούμε από την φωτιά.
  • Μεταφέρουμε στο πυρίμαχο σκεύος προσέχοντας να μην χαλάσουμε την κρούστα της φρυγανιάς. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα κολλήσει η ομελέτα στο σκεύος μας.
  • Τέλος, προσθέτουμε προσεκτικά και τα αυγά.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί μας.
πηγή: akispetretzikis