Αλμυρό κέικ με κοτόπουλο και παρμεζάνα
almuro-keik-me-kκκκι
Γεύσεις

Αλμυρό κέικ με κοτόπουλο και παρμεζάνα

Κυρίως πιάτο σε μορφή κέικ

Υλικά
Στήθη κοτόπουλου 2 φιλέτα βρασμένα
Γάλα 1 κούπα του τσαγιού
Αυγά 4 τεμ χτυπημένα
Ελαιόλαδο 1 κούπα του τσαγιού όχι γεμάτη
Γιαούρτι 1 κούπα του τσαγιού

Κεφαλογραβιέρα τριμμένη 1 κούπα του τσαγιού
Παρμεζάνα τριμμένη 1 κούπα του τσαγιού
Γαλοπούλα 1 κούπα τσαγιού καπνιστή ψιλοκομμένη
Μπέικιν πάουντερ 3 κουταλάκια του γλυκού
Αλάτι -πιπέρι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κούπες του τσαγιού
Μαϊντανός 3 κλώναρια ψιλοκομμένα

Οδηγίες
Έχουμε βάλει τα 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο να βράσουν σε κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσουν, τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα,το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα,το γιαούρτι, τα τυριά τριμμένα,την γαλοπούλα ψιλοκομμένη, το κοτόπουλο ψιλοκομμένο,το μπέικιν πάουντερ, μία πρέζα αλάτι,το πιπέρι,προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.

Τέλος προσθέτουμε και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Αλείφουμε με βούτυρο μια φόρμα για κέικ, την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και την τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40- 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει (ανάλογα τον φούρνο μας). Βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε για 8 λεπτά στη φόρμα, το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, το κόβουμε και το σερβίρουμε.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα