Γλυκό με μπίρα; Κι όμως! Με αυτήν τη συνταγή το αγαπημένο συνοδευτικό για όλες τις στιγμές της ημέρας παίρνει τη δική του, ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας!

Υλικά


  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι μπίρα Odyssey Red Rhapsody
  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας

Διαδικασία


  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, μαζί με το βούτυρο, ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο με σπάτουλα.
  • Μεταφέρετε τη λιωμένη κουβερτούρα σε μπολ και ανακατεύετε μέσα τη μπίρα.
  • Σε δεύτερο μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη βανίλια και τη ζάχαρη για 2 λεπτά και προσθέτετε το μίγμα στη λιωμένη κουβερτούρα.
  • Αναμειγνύετε το αλεύρι με το κακάο και το αλάτι και προσθέτετε το ρευστό μίγμα που ετοιμάσατε. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και τέλος ενσωματώνετε μέσα τις σταγόνες σοκολάτας.
  • Ντύνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι διαστάσεων 25x30εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε στο φούρνο για 20-30 λεπτά.
Καλή απόλαυση!