Τα Παρά-πρωινά μας
Τα Παρά-πρωινά μας Σωτήρης Ξενάκης Μπάγια Αντωνοπούλου
Φοινίκια: Φανταστικά μπαστουνάκια με μέλι και κανέλα
foinikia-chοοκ
Γεύσεις

Φοινίκια: Φανταστικά μπαστουνάκια με μέλι και κανέλα

Με σιμιγδάλι και ελαιόλαδο

Υλικά
Για την ζύμη
Σιμιγδάλι ψιλό 1600 γρ
Ελαιόλαδο 1 1/2 κούπα τσαγιού
Ζάχαρη 450 γρ
Μέλι 4 κουταλιές της σούπας
Νερό 1 κούπα του τσαγιού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα τσαγιού
Κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
Αλάτι 1 πρέζα
Για το σιρόπι
Μέλι 1 ποτήρι νερού
Ζάχαρη 1 ποτήρι του νερού
Νερό 1 ποτήρι του νερού
Λεμόνι 1 τις φλούδες του
Κανέλα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Καρύδια ή αμύγδαλα 1/2 ποτήρι του νερού ψιλοκομμένα

Οδηγίες
Για την ζύμη: Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε κατσαρολάκι,το αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε να απορροφηθεί το ελαιόλαδο,το σκεπάζουμε με πετσέτα καθαρή και το αφήνουμε για περίπου 3 ώρες να φουσκώσει (ή το φτιάχνουμε από το προηγούμενο βράδυ). Βράζουμε το νερό, το μέλι, την ζάχαρη και την κανέλα και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο σιμιγδάλι, καθώς ζυμώνουμε. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά, να ομογενοποιηθεί το ζυμάρι. Πλάθουμε μπαστούνια χοντρά και τα κόβουμε με το μαχαίρι λοξά. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας.

Για το σιρόπι : Βράζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί (εκτός από την κανέλα και τα καρύδια ή αμύγδαλα) για περίπου 7 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τα φοινίκια, να απορροφήσουν αρκετή ποσότητα σιροπιού και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα και την κανέλα κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

* Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με παγωτό της αρεσκείας μας.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα