Υλικά
Πατάτες, ηλιέλαιο
Σάλτσα καρμπονάρα:
400 ml κρέμα γάλακτος πλήρες
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα κάπνιστη
Μιξ τυριών (επιλογής σας)
Μπέικον προαιρετικά
Ελάχιστο μαϊντανό για μυρωδιά
1 κ σ βούτυρο

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Περιμένουμε να λιώσει, να ζεσταθεί δηλαδή λίγο η κρέμα. Στη συνέχεια βάζουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και το μαϊντανό μας και ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε πολύ καλά το μπέικον και το ρίχνουμε μέσα, και το mix τυριών και τελευταία τη σκελίδα σκόρδου που θα την αφαιρέσουμε μόλις γίνει η κρέμα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Στη συνέχεια βάζουμε ηλιέλαιο στο τηγάνι και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τις πατάτες μόλις γίνουν στραγγίζουμε και σερβίρουμε με την κρέμα.