Υλικά
500 γρ κιμάς μοσχαρισιος
1 καροτο
1 κρεμμυδι
3 ντομάτες ώριμες πολτοποιημενες κ 1 κουταλιά πελτε
1/2 πιπεριά φλωρινης
Λίγη κανέλα, ζάχαρη, μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπερι
1/4 φλυτζ. Κόκκινο κρασι
1,5 λίτρο γάλα
1 αβγο
2 κουταλιές σούπας βιταμ
7 κουταλιές σούπας κορν φλαουερ
1/4 γραβιερα
Λαζανια, Λίγο λαδακι

Εκτέλεση
Για τον κιμα: βαζω τον κιμα να κοκκινίζει από όλες τις μεριές για λίγα λεπτά. Προσθέτω το καρότο, το κρεμμύδι κ την πιπεριά κρυμμένα κ τα μαγειρεύω για λίγα λεπτά, έχοντας προσθέσει κ λίγο λάδι. Έπειτα σβήνω με το κρασί κ το αφήνω να εξατμιστεί για λίγα λεπτά. Έπειτα προσθέτω την ντομάτα, τον πέντε, την ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπερι κ λίγο νερό. Βάζω για περίπου 20-25 λεπτά.

Για την μπεσαμελ: βάζω το γάλα να ζεσταθεί κ προσθέτω σταδιακά το βιταμ, το αβγό, το μοσχοκάρυδο, το κορν φλαουερ, αλάτι κ λίγη γραβιέρα. Βραζω κ ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει. Όταν είναι έτοιμη η μπεσαμελ προσθέτω 1 μεγάλη κουταλιά στον κιμά.

Για το στήσιμο: καλυπτω τον πάτο του ταψιού με λίγη μπεσαμελ. Βάζουμε 1 στρώση από λαζάνια. Ρίχνουμε τον μισό κιμά κ άλλη μια κουταλιά από την μπεσαμελ. Συνεχίζουμε με μια δεύτερη στρώση λαζάνια κ τον υπόλοιπο κιμά. Στο τέλος βάζουμε μια τρίτη στρώση λαζάνια κ περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμελ. Από πάνω Ρίχνουμε την υπόλοιπη γραβιέρα κ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδοκοκκινισει από πάνω.