Κρεατόπιτα: Μια πίτα που ταιριάζει και για πρωινό
κεφαλλονιτικη-κρ
Γεύσεις

Κρεατόπιτα: Μια πίτα που ταιριάζει και για πρωινό

Πολύ λαχταριστή

Υλικά
Φύλλο κρούστας 1 πακέτο (ή σφολιάτα)
Κιμάς μοσχαρίσιος 400 γρ
Κρεμμύδια 4 μεγάλα ψιλοκομμένα
Μαϊντανός 1 κούπα ψιλοκομμένος
Πιπεριά κέρατο 1 ψιλοκομμένη

Βούτυρο 5 κουταλιές της σούπας ή λάδι
Αυγό 1
Γάλα 1 φλυτζάνι του καφέ
Ζάχαρη λίγη στην άκρη του κουταλιού

Οδηγίες
Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια να μαραθούν. Στην συνέχεια βάζουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά.Προσθέτουμε το αλάτι,το πιπέρι,τη ζάχαρη,την πιπεριά και τέλος το μαϊντανό.Γεμίζουμε με τη γέμιση που φτιάξαμε ένα ένα τα φύλλα στενόμακρα και τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Βάζουμε και το βούτυρο που περίσσεψε, χτυπάμε το γάλα με το αυγό και αλείφουμε τα φύλλα από πάνω.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει. (Αν δεν έχουμε μεγάλη ποσότητα κιμά μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση μια βρασμένη πατάτα.)

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα