Συστατικά

  • 2 αβγά
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. ψωμί για τοστ
  • 60 γρ. mix τυριών
  • 70 γρ. ζαμπόν
Για τη σύνθεση

  • 10 γρ. βούτυρο, για την κούπα
  • 20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για την κούπα
  • 10 γρ. mix τυριών
  • 1 κ.γ. θυμάρι
Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για να σπάσουν τα αβγά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε το ψωμί κομμένο σε μικρά κομματάκια, τα τυριά, το ζαμπόν κομμένο σε μικρά κυβάκια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε δυο κούπες βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Πασπαλίζουμε με τα τυριά, το θυμάρι και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων.
  • Ψήνουμε ξεχωριστά το κάθε σουφλέ για 2 ½-3 λεπτά στα 800 Watt.
πηγή:akispetretzikis.com
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε.