Μαγκαζίνο
Μαγκαζίνο Ανδριάνα Ζαρακέλη
Μοσχαράκι λεμονάτο με αρακά
μοσχαρι
Γεύσεις

Μοσχαράκι λεμονάτο με αρακά

Μία ζουμερή και απολαυστική πρόταση για το μεσημεριανό γεύμα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.


Τα υλικά 


Για το μοσχάρι
  • 500γρ. μοσχάρι (ποντίκι, χτένι ή σπαλομίτα), κομμένο σε μερίδες
  • 100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σφηνάκια κρασί λευκό ξηρό
  • ½ κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • 1 λίτρο νερό ή ζωμό κρέατος, σπιτικό ή ψυγείου
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τον αρακά


  • 500γρ. αρακάς
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • χυμό από 1 λεμόνι

Η διαδικασία 


Για το μοσχάρι: Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρέας για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τα λαχανικά, τα μπαχαρικά, λίγο πιπέρι και το νερό (ή ζωμό).

Χαμηλώνετε τη φωτιά (από δυνατή σε χαμηλή), κλείνετε με το καπάκι και βράζετε για περίπου 2 ώρες, μέχρι το κρέας να μαλακώσει πολύ καλά.


Για τον αρακά: Πολτοποιείτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο στον πολυκόφτη. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα πολτοποιημένα λαχανικά για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε τον αρακά, αλάτι και τον ζωμό από το κρέας μέχρι να καλυφθεί ο αρακάς και αλατοπιπερώνετε. Βράζετε για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και να χυλώσει.

Προσθέτετε το κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια και μόλις πάρει μια βράση ρίχνετε τον χυμό λεμονιού. Στον πολυκόφτη πολτοποιείτε τα λαχανικά που βράσατε μαζί με το κρέας, τα προσθέτετε στο φαγητό και σερβίρετε.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα