Καλαμάρια ψητά με σάλτσα ρίγανης
kalamarakia-psita-saltsa-riganis_8cc19c5d0b85f6e55eb739f14d87e0fc
Γεύσεις

Καλαμάρια ψητά με σάλτσα ρίγανης

Υλικά συνταγής
καλαμάρια φρέσκα: 1 κιλό μέτριου μεγέθους

Για τη μαρινάτα

λεμόνι: 1 (το ξύσμα του)
ρίγανη ξερή: 2 κουταλιές της σούπας
2 κλωνάρια φρέσκιας ρίγανης
ελαιόλαδο: 5 κουταλιές σούπας
αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα φρέσκιας ρίγανης

ρίγανη φρέσκια: 1 κουταλιά της σούπας
σκόρδο: 1 σκελίδα λιωμένη
ελαιόλαδο: ½ φλιτζάνι
λεμόνι: 1 (o χυμός του)
λίγο αλάτι χοντρό
πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίστε ή ζητήστε απ' τον ιχθυοπώλη να σας καθαρίσει τα καλαμάρια (και από την πέτσα). Ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη μαρινάτα σε μπολ, τοποθετείτε τα καλαμαράκια μέσα στο μείγμα και τα αφήνετε για 2 ώρες.

Στο μεταξύ, πολτοποιείτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα ρίγανης στο μπλέντερ.

Ψήνετε τα καλαμαράκια σε ψησταριά ή στο γκριλ για 8'-12', ανάλογα το μέγεθος και τη φωτιά, φροντίζοντας να τα γυρίσετε για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές. Περιχύνετε τα ψητά καλαμάρια με τη σάλτσα ρίγανης και προσθέσετε αν θέλετε λίγο ακόμα λεμόνι.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα