Υπάρχει στη διατροφή μας. Πολλοί ξεκινάνε τη μέρα τους με αυτό. 

Για τους λάτρεις των μελάτων αβγών, δίνεται η τέλεια συνταγή, βήμα-βήμα για τη μέγιστη απόλαυση!

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι 1-4 αβγά, ανάλογα με τα άτομα ή την όρεξη σου, ένα κατσαρολάκι, 1 τρυπητή κουτάλα, νερό και ένα μαχαίρι. Όσο για το σερβίρισμα, αλάτι και ψημένες φέτες ψωμί για ατελείωτες βούτες στον ρευστό κρόκο και το κρεμώδες ασπράδι του αβγού! Ας ξεκινήσουμε…


Η συνταγή:


1. Βάζεις σε ένα κατσαρολάκι άφθονο νερό και το ζεσταίνεις σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.


2. Χαμηλώνεις τη θερμοκρασία στο μισό και προσεχτικά, με μία τρυπητή κουτάλα, βάζεις ένα-ένα τα αβγά μέσα στο νερό.


3. Βράζεις τα αβγά για 5 λεπτά. Σημείωσε ότι αν έχεις βάλει στο κατσαρολάκι 3 ή 4 αβγά πρέπει να προσθέσεις λίγα δευτερόλεπτα ακόμη, ενώ αν θέλεις να φτιάξεις περισσότερα από 4 αβγά, καλό είναι να τα βράσεις σε δόσεις.


4. Βγάζεις τα αβγά προσεχτικά από την κατσαρόλα, με τρυπητή κουτάλα και τα κρυώνεις ελαφρά κάτω από τρεχούμενο νερό, για 30-60 δευτερόλεπτα.


5. Τοποθετείς τα αβγά σε αβγοθήκες και με μαχαίρι κόβεις ένα μικρό μέρος, σαν να αφαιρείς το καπάκι για να αποκαλύψεις από κάτω το τέλειο μελάτο αβγό σου. Εννοείται ότι το τρως όσο είναι ζεστό, είτε σκέτο με κουταλάκι είτε βουτώντας μέσα κομμάτια από ψημένο -και προαιρετικά βουτυρωμένο- ψωμί.