Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
Νόστιμοι κοτοκεφτέδες
Κοτοκεφτεδες
Γεύσεις

Νόστιμοι κοτοκεφτέδες

Με μπέικον και παρμεζάνα

Υλικά
Κοτόπουλο 1 κιλο
Αυγά 4
Μπέικον 4 φετες ψιλοκομμένες και σοταρισμένες
Παρμεζάνα 1 φλυτζάνι τριμμένη
Μαϊντανό 1 φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο

Καρότο 1 τριμμένο
Σκόρδο 2 σκελίδες τριμμένες
Αλάτι - πιπέρι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανάλογα τα κομμάτια για το πανάρισμα
Αυγά ανάλογα τα κομμάτια για το πανάρισμα
Φρυγανιά τριμμένη ανάλογα τα κομμάτια για το πανάρισμα
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Οδηγίες
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο ,το βράζουμε και όταν κρυώσει πετάμε την πέτσα,το ξεκοκαλίζουμε, το τεμαχίζουμε και το λιώνουμε στο μπλέντερ μαζί με το τυρί, τα αυγά, τον μαϊντανό, το μπέικον, το καρότο, το σκόρδο και τέλος αλάτι πιπέρι.

Τα ζυμώνουμε καλά και τα πλάθουμε στενόμακρα, τα περνάμε από το αλεύρι να καλυφθούν και μετά από το χτυπημένο αυγό και τέλος από την φρυγανιά.

Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξουν και τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα