Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
Πεντανόστιμο ρολό κιμά με μανιτάρια
jctyjty
Γεύσεις

Πεντανόστιμο ρολό κιμά με μανιτάρια

Ένα πιάτο που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους

Υλικά
  • Μοσχαρίσιος κιμάς 700 γρ
  • Χοιρινός κιμάς 200 γρ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό πολτοποιημένο
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι
  • 1/2 ποτήρι τριμμένη φρυγανιά ( γαλέτα )
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
  • Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Για την γέμιση
  • 300 γραμμ. μανιτάρια λευκά στρογγυλά
  • 200 γραμμ. μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • Αλάτι - πιπέρι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση


Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το ρολό κιμά και τα ζυμώνουμε καλά.

Για την γέμιση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις δυο κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια,το σκόρδο και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Τότε προσθέτουμε τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι κι αφήνουμε να κρυώσει. Απλώνουμε σε μια επιφάνεια τον κιμά που ζυμώσαμε κι από πάνω προσθέτουμε την γέμιση και το τυλίγουμε προσεχτικά σε ρολό. Βάζουμε σε ένα ταψί 1 ποτήρι νερό, 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και το ρολό μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά. Το γυρνάμε και από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά , για να ροδοκοκκινίσει (ανάλογα τον φούρνο μας). Αν το νερό τελειώνει την ώρα του ψησίματος προσθέτουμε λίγο ακόμη.

πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα