Σουβλάκι κοτόπουλου και ρύζι με ντομάτα
souvlaki-660
Γεύσεις

Σουβλάκι κοτόπουλου και ρύζι με ντομάτα

Με κύμινο καο σκόρδο

Υλικά για 4 άτομα

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
1/4 του φλιτζανιού άπαχο γιαούρτι
1 κουταλάκι κορίανδρο
1 κουταλάκι κύμινο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά νερό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ½ φλιτζάνι βρασμένο ρύζι νυχάκι
2 κουταλιές αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ψημένα
200γρ αρακά

Εκτέλεση

Κόψτε το κοτόπουλο σε κύβους 2 εκ. Ανακατώστε καλά το κοτόπουλο με το γιαούρτι, τον κορίανδρο, το κύμινο και το μισό σκόρδο σε ένα μπολ. Περάστε το κοτόπουλο σε 8 καλαμάκια. Ψήστε τα σουβλάκια μέχρι να μαλακώσουν. Εν τω μεταξύ, ρίξτε νερό, το κρεμμύδι και το υπόλοιπο σκόρδο σε ένα ελαφρά λαδωμένο και προθερμασμένο αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Προσθέστε τις ντομάτες, το ρύζι, το αμύγδαλο και τον κορίανδρο και σωτάρετε για ένα λεπτό. Βράστε ή ψήστε στον ατμό ή στο φούρνο μικροκυμάτων τα μπιζέλια μέχρι να μαλακώσουν. Σερβίρετε το ρύζι μαζί με τα μπιζέλια και το ρύζι ντομάτας.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα