Υλικά:
300 γρ βίδες, 1
φλ μαγιονέζα light,
1 αγγουράκι κομμένο σε μικρά κυβάκια,
λίγο άνιθο ψιλοκομμένο,
1 κονσέρβα τόνου σε νερό,
2-3 κουταλιές λάδι,
λίγο ξύδι ή λίγο λεμόνι (ό,τι προτιμάτε)

Εκτέλεση:
Βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Τις σουρώνουμε, ρίχνουμε λίγο λάδι και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν. Ρίχνουμε το αγγούρι, την μαγιονέζα τον τόνο, τον άνιθο, το λάδι και το ξύδι ή λεμόνι και ανακατεύουμε.