Υλικά
1.500 μ.λ γάλα
200 γρ. Ζάχαρη
120 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 κ.σ βούτυρο
30 γρ. Κορν φλάουρ
4 αυγά
2 βανίλιες η εκχύλισμα
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 μικρή πρίζα αλάτι

για την επικάλυψη
1 αυγό
2 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. νερό

Σερβίρισμα
Άχνη
Κανέλα

Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα και την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να βρασει.

Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, τις βανίλιες, το κορν φλάουρ, το αλάτι και τα ανακατεύουμε σε ένα χυλό. Μόλις ζεσταθεί λίγο το γάλα παίρνουμε ένα φλυτζάνι από το ζεστό γάλα και το ρίχνουμε στον χυλό μας ανακατεύοντας καλά και μετά προσθέτουμε τον χυμό μας στην κατσαρόλα με το γάλα. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πηχτοσει. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ώσπου να απορροφήσει το βούτυρο.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° και σε ένα βουτυρομενο ταψί ρίχνουμε την κρέμα μας. Ανακατεύουμε το αυγό με τις δυο κουταλιές ζάχαρη και το νερό και το ρίχνουμε πάνω από την κρέμα να την σκεπάσει παντού. Ψήνουμε για 45 λεπτά ώσπου να ροδίσει όμορφα. Όταν κρυώσει κόβουμε κατά προτίμηση τα κομμάτια μας και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.