Υλικά
1 κιλό βλήτα
4 μέτριες πατάτες κομμένες στα τέσσερα
3/4 κιλό μέτρια κολοκυθάκια
ελαιόλαδο
αλάτι
1-2 λεμόνια

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα βλήτα, τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και τα πλένουμε καλά.
Τα βάζουμε όλα μαζί να βράσουν για να ενωθούν οι γεύσεις, σε μια κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό για 35 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα λαχανικά. Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι τα χόρτα τις πατάτες και τα κολοκύθια και αν είναι βρασμένα, σουρώνουμε το νερό γιατί αλλιώς τα χόρτα μας θα κιτρινίσουν.
Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, λεμόνι και, εάν χρειάζεται, αλάτι.