ΥΛΙΚΑ
1 μισή κούπα αλεύρι
2 κ.σ. σιμιγδάλι
Μισό κ.γλ. αλάτι
3 κούπες νερό
1 κ.σ. ζάχαρη
Μισή κούπα βούτυρο
Μισή κούπα μέλι
1 κούπα καρύδια
6 αυγά
ελαιόλαδο
2 μισή κούπες ζάχαρη

Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
2 μισή κούπες ζάχαρη
Μισή κούπα μέλι ή γλυκόζη

Για το γαρνίρισμα
1 κούπα καρύδια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το σιμιγδάλι.
Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το λίπος σε μια μικρή βαθιά κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά.
Μόλις αρχίσει να βράζει δυνατά, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα επάνω σ' αυτή.
Ρίχνουμε μεμιάς το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα μ' ένα ξύλινο κουτάλι, έως ότου γίνει ζύμη σφιχτή, που θα ξεχωρίσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και θα μαζευτεί σαν μπάλα γύρω από το κουτάλι.
Έπειτα αδειάζουμε τη ζύμη στο μπολ του μίξερ και την αφήνουμε να κρυώσει 8 με 10 λεπτά.
Στο διάστημα αυτό, ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα τα υλικά και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Στην συνέχεια χτυπάμε τη ζύμη με το γάντζο ζυμώματος και ρίχνουμε μέσα ένα-ένα τ' αυγά.

Αφήνουμε κάθε αυγό να ενσωματωθεί καλά με τη ζύμη, πριν ρίξουμε το επόμενο.
Ρίχνουνε τόσα αυγά, όσα χρειάζονται, για να γίνει μια ζύμη απαλή και γυαλιστερή, που να μην τρέχει.
Σε μια πλατιά και βαθιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο ή σε φριτέζα, καίμε μπόλικο ελαιόλαδο (μισό ελαιόλαδο, μισό καλαμποκέλαιο).
Μετά, βάζουμε τη ζύμη σε σακούλα με χοντρή μύτη σε σχήμα αστεριού και άνοιγμα 1 εκατοστό.
Πιέζοντας τη σακούλα, κόβουμε με υγρό μαχαίρι κορδόνια ζύμης με μήκος 5 εκατοστά μέσα στο καυτό ελαιόλαδο.
Βάζουμε τόσα, όσα χωράει η κατσαρόλα και πατώντας τα με τρυπητή κουτάλα, ώστε να καλύπτονται από το λάδι, τα αφήνουμε να ροδοψηθούν ολοτρόγυρα.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί, μέχρι να φύγει η περίσσεια του λαδιού.

Μετά, τα ρίχνουμε στο σιρόπι, τα αφήνουμε για 5 λεπτά και ύστερα τα βγάζουμε σε πιατέλα.
Τα πασπαλίζουμε με καρύδια.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, έως ότου τελειώσει η ζύμη.
Τα σερβίρουμε την ίδια ημέρα.