Πώς θα ετοιμάσετε mac ‘n’ cheese με κοτόπουλο στο σπίτι
recipe_main_mac-_-cheese-chicken-site
Γεύσεις

Πώς θα ετοιμάσετε mac ‘n’ cheese με κοτόπουλο στο σπίτι

Συστατικά
150 γρ. κοφτό μακαρονάκι
2 κ.σ. βούτυρο

1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
300 γρ. γάλα
80 γρ. τσένταρ, τριμμένο
1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
πιπέρι
150 γρ. κοτόπουλο, έτοιμο, μαγειρεμένο
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να βράσει.
Βάζουμε το κοφτό μακαρονάκι και βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για 1 λεπτό μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.
Ρίχνουμε σε δόσεις το γάλα ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός. Με το που πάρει μια βράση το γάλα και αρχίζει να πήζει ελαφρά το μείγμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το τριμμένο τσένταρ, τη μουστάρδα, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Κόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο σε κυβάκια και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κοφτό μακαρονάκι. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή άρθρου: akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα