Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
Το πιο γευστικό κέικ καρότου με ανανά
recipe_main_cake-karoto-anana-site
Γεύσεις

Το πιο γευστικό κέικ καρότου με ανανά

Συστατικά

90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
90 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/4 κ.γ. αλάτι
120 γρ. καρότο, τριμμένο
170 γρ. ζάχαρη καστανή
110 γρ. ηλιέλαιο
1 αβγό
300 γρ. ανανά, ψιλοκομμένο

Για το γλάσο

100 γρ. ζάχαρη άχνη
20 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

4-5 φέτες ανανά



Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Αλευροβουτυρώνουμε μία φόρμα 22x10 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι γ.ο.χ., το αλεύρι ολικής, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το τριμμένο καρότο, την καστανή ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το αυγό και τον ανανά με ένα σύρμα χειρός.
Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στο μπολ των υγρών και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
Μεταφέρουμε πάνω σε μία σχάρα και αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει.
Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ πάνω στη σχάρα να κρυώσει εντελώς.

Για το γλάσο

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την ζάχαρη άχνη με το νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε ένα λείο και παχύρρευστο μείγμα.
Παράλληλα, βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
Bάζουμε τις φέτες ανανά στο τηγάνι να καραμελώσoουν ελαφρά και από τις δύο πλευρές για 2-3 λεπτά.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ και σερβίρουμε με τις φέτες ανανά.

Πηγή άρθρου: akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα