Συστατικά
2 ντομάτες
500 γρ. πατάτες, βρασμένες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
φύλλα βασιλικού, + έξτρα για το σερβίρισμα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. μαγιονέζα
2 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
αλάτι
πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης
Κόβουμε σε ακαθόριστα κομμάτια τις ντομάτες και τις βρασμένες πατάτες, ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Κόβουμε με τα χέρια τα φύλλα βασιλικού και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Σε ένα διαφορετικό μπολ, προσθέτουμε και ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τη μαγιονέζα, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι.
Αδειάζουμε το μείγμα του ελαιόλαδου στο μπολ με τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο βασιλικό.

Πηγή άρθρου: akispetretzikis.com