Συστατικά

Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το άνοιγμα του φύλλου
150 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. κρασί λευκό
2-3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

Για τη γέμιση

300 γρ. γλυκό του κουταλιού σταφύλι, ψιλοκομμένο και στραγγισμένο
70 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι, τριμμένο
4 μπισκότα τύπου digestive, τριμμένα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη ζύμη


Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με ένα κουτάλι και έπειτα με τα χέρια, μέχρι να πάρουμε μια ωραία και ελαστική ζύμη.
Δημιουργούμε μια μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.

Για τη γέμιση


Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα μπισκότα, σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε λίγα λίγα τα μπισκότα ανακατεύοντας, μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα που να στέκεται στο κουτάλι.
Για τη συναρμολόγηση-ψήσιμο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.

Με έναν πλάστη και λίγο αλεύρι ανοίγουμε φύλλο πάχους 2-3 χλ. και με ένα μαχαίρι κόβουμε κομμάτια 10x10 εκ.

Στο κέντρο του καθενός βάζουμε 1 κ.γ. από τη γέμιση.

Διπλώνουμε στη μέση δημιουργώντας ένα τρίγωνο και ενώνουμε τις δύο άκρες.

Δεν παραγεμίζουμε τα μπισκότα, γιατί η γέμιση φουσκώνει κατά το ψήσιμο, ενώ το ζυμάρι συρρικνώνεται.

Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Τα ψήνουμε για 20- 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Όταν κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com