Καλοκαιρινή συνταγή για λαχταριστή αθερίνα στο τηγάνι
Αθερινα-τηγανητη
Γεύσεις

Καλοκαιρινή συνταγή για λαχταριστή αθερίνα στο τηγάνι

Χρόνος εκτέλεσης: 10'
Χρόνος ψησίματος: 5'
Μερίδες: 4

Συστατικά

1 κιλό αθερίνα
100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
150 αλεύρι γ.ο.χ.
αλάτι
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
300 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα
3 κ.σ. σπιτική μαγιονέζα
1 κ.γ. μπούκοβο
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
λάιμ, σε φέτες

Μέθοδος Εκτέλεσης
Ξεπλένουμε πολύ καλά την αθερίνα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, αλάτι, το κύμινο, την πάπρικα, το σκόρδο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε μέσα στο μπολ την αθερίνα σε δόσεις και ανακατεύουμε. Περνάμε από σίτα για να φύγει όλο το πανάρισμα και να μείνει μόνο η αθερίνα.
Βάζουμε την αθερίνα σε δόσεις στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για το σερβίρισμα

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το μπούκοβο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε την αθερίνα με τη σάλτσα μαγιονέζας και φέτες λάιμ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα