Συστατικά
1 κιλό σαρδέλα
6 κ.σ. κρασί λευκό
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη
3 σκ. σκόρδο, κομμένες σε φέτες
Για το σερβίρισμα

1 ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης
Καθαρίζουμε τα ψάρια. Με ένα μαχαίρι (από τη μεριά που δεν κόβει) αφαιρούμε τα λέπια. Στη συνέχεια, αφαιρούμε τα κεφάλια κόβοντας λοξά προς την κοιλιά με ένα κοφτερό μαχαίρι. Σχίζουμε την κοιλιά μέχρι την ουρά και αφαιρούμε τα εντόσθια και το κεντρικό κόκαλο. Τα ψάρια θα πρέπει να παραμένουν ενωμένα στη ράχη. Εάν δεν θέλετε να τα καθαρίσετε εσείς, μπορείτε να το ζητήσετε από τον ιχθυοπώλη σας.
Ξεπλένουμε τα ψάρια κάτω από τρεχούμενο νερό και αφήνουμε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κρασί, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
Βάζουμε τα ψάρια σε ένα ταψί, τα πασπαλίζουμε με τη μαρινάδα, και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά εκτός ψυγείου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Μοιράζουμε τις φέτες σκόρδου πάνω στις σαρδέλες και τις ψήνουμε για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και βγάζουμε τις φέτες σκόρδου.
Τις σερβίρουμε ζεστές, με τη ντομάτα, τον μαϊντανό, τις φέτες λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή άρθρου: akispetretzikis.com