Ένα από τα ωραιότερα φρούτα του καλοκαιριού είναι τα σύκα, που εκτός από φρέσκα τρώγονται ξερά, γλυκό κουταλιού, μαρμελάδα, τα τελευταία δε χρόνια χρησιμοποιούνται και στην μαγειρική.

Εγώ σήμερα, θα σας δώσω μια καταπληκτική τάρτα με σύκα, που γίνεται αμέσως.

Θα χρειαστούμε σύκα, μαρμελάδα σύκο, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ένα ποτηράκι του κρασιού λάδι, ένα ποτηράκι του κρασιού ζάχαρη ένα σφηνάκι κονιάκ και έναποτηράκι νερό.

Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη για ν ασπρίσουν, ρίχνουμε κονιάκ το νεράκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μετά ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, όσο πάρει και ζυμώνουμε μια ζύμη εύπλαστη και λεία.

Έχουμε ξαναπεί, για να μην κολλάει το όποιο ζυμάρι φτιάχνουμε, δεν συμπληρώνουμε συνεχώς αλεύρι γιατί θα σφίξει πολύ, το αφήνουμε δέκα λεπτά να ξεκουραστεί λαδώνουνε ελαφρά τα χέρια μας και γίνεται τέλειο.

Ανάλογα με το πόσο μεγάλη θα την κάνουμε αλλάζουμε και τις ποσότητες των υλικών…

Παίρνουμε μια μικρή ταρτιέρα η ένα μικρό πυρεξάκι αν δεν έχετε ταρτιέρα, την λαδώνουμε λίγο και απλώνουμε σιγά σιγά με τα δάχτυλα την ζύμη να καλύψει την ταρτιέρα και να ανασηκωθεί λίγο στα πλάγια.

Απλώνουμε επάνω μαρμελάδα σύκο και τοποθετούμε τα σύκα αφού τα καθαρίσουμε και τα κόψουμε φετούλες, ρίχνουμε λίγη κανέλα και βάζουμε στον φούρνο για τρία τέταρτα περίπου στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.

Αυτό ήταν και έτοιμη η τάρτα μας…