Συστατικά

  • 4 κολοκυθάκια, μεγάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 100 γρ. τσορίθο, κομμένο σε λεπτές φέτες
Για τη σάλτσα

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κρασί κόκκινο
  • 400 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος, και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα τους.
  • Μεταφέρουμε τη σάρκα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Μεταφέρουμε τα κολοκυθάκια σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνουμε, και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε για 10 λεπτά στον φούρνο μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.
Για τη σάλτσα

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρουμε τα λαχανικά για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
  • Ψιλοκόβουμε τη σάρκα από τα κολοκυθάκια που κρατήσαμε στο μπολ και τη ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χάσουν τα υγρά τους.
  • Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε με μια κουτάλα, και προσθέτουμε τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι.
  • Αφήνουμε για 5-7 λεπτά να βράσει η σάλτσα και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια που ψήσαμε με τη σάλτσα. Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και το τσορίθο.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει και να χρυσαφίσει το τυρί.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με το θυμάρι, και σερβίρουμε.
πηγή:akispetretzikis.com