ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄
ΑΝΑΜΟΝΗ: 2 ώρες

Υλικά
4 αβγά, χωριστά οι κρόκοι
από τα ασπράδια
2 κ.σ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική

600 γρ. πουρές κάστανου, σπιτικός ή έτοιμος
2 κ.σ. μαύρο ρούμι

200 ml κρέμα γάλακτος,
35% λιπαρά
μερικά μαρόν γλασέ (σιροπιαστά κάστανα), για το σερβίρισμα



Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5-7 λεπτά, μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και χτυπάμε πάλι με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τον πουρέ κάστανου και το ρούμι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τμηματικά τη μαρέγκα και ανακατεύουμε πολύ απαλά ώστε να μη χαθεί ο αέρας της και να παραμείνει αφράτη. Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια. Στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για 5-7 λεπτά, μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί, τη βάζουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και γαρνίρουμε τη μους. Στολίζουμε με τα μαρόν γλασέ, βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να παγώσει καλά και σερβίρουμε.



TIPS: Στις συνταγές όπως αυτή που απαιτείται η χρήση ωμών αβγών φροντίστε να χρησιμοποιείτε πολύ φρέσκα αβγά (κατά προτίμηση βιολογικά).
Έτοιμο πουρέ κάστανου θα βρείτε σε μεγάλα σουπερμάρκετ, παντοπωλεία και ντελί. Κυκλοφορεί σε μορφή μαρμελάδας (με ζάχαρη και βανίλια) αλλά και άγλυκος. Επιλέξτε ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλετε το αποτέλεσμα.
Προμηθευτείτε έτοιμα μαρόν γλασέαπό ζαχαροπλαστεία και σουπερμάρκετ.