Καλοκαιρινή σαλάτα με καρπούζι και φέτα
salata-karpouzi
Γεύσεις

Καλοκαιρινή σαλάτα με καρπούζι και φέτα

Υλικά

500 γρ. καρπούζι
1 πιπεριά τσίλι
1/4 ματσάκι κόλιανδρο
ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
1 κ.σ. σουσάμι, μαύρο
1 πρέζα ανθό αλατιού
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο, με ρόδι
100 γρ. ρόκα
1 κ.σ. μαϊντανό
200 γρ. φέτα

Εκτέλεση

Κόβουμε τις άκρες από το καρπούζι. Με ένα μαχαίρι κόβουμε περιμετρικά τις φλούδες και στη συνέχεια το κόβουμε εγκάρσια στη μέση.
Συνολικά θέλουμε 500 γρ. από τη σάρκα του καρπουζιού.

Κόβουμε το καρπούζι σε κύβους 2 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο, το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, 1 κ.γ. από το μαύρο σουσάμι, τον ανθό αλατιού, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 κ.σ. από την κρέμα βαλσάμικο και ανακατεύουμε ανακινώντας το μπολ για να μην λιώσει το καρπούζι.

Σε ένα πιάτο σερβιρίσματος απλώνουμε τη ρόκα, προσθέτουμε τα υλικά από το μπολ, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τη φέτα κομμένη σε κυβάκια, ελαιόλαδο, το υπόλοιπο σουσάμι, 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα