Επιστροφή στην Κανονικότητα Θανάσης Φουσκίδης Δημήτρης Κουνιάς Γιώργος Νόκος
Σπιτικός ζουμερός γύρος
γυρος
Γεύσεις

Σπιτικός ζουμερός γύρος

Υλικά

100 ml ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι

1/2 κ.γλ. πάπρικα
1/4 κ.γλ. ρίγανη
1/4 κ.γλ. δεντρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 λεμόνι χυμός και ξύσμα
Για τον γύρο:
500 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλο

Για το σερβίρισμα:

ντομάτα
πίτες για σουβλάκια
μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα:

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μέχρι να δέσουν τα αρώματά τους.

Ετοιμάζουμε τον γύρο:

Με το μαχαίρι κάνουμε μικρές διαγώνιες τομές κατά μήκος κάθε φιλέτου. Θέλουμε μπουκιές μετρίου πάχους. Μεταφέρουμε σε μπολ και αναμειγνύουμε με τη μαρινάδα που ετοιμάσαμε. Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Στη συνέχεια ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το τηγάνι χωρίς λάδι. Ψήνουμε τον γύρο, χωρίς να γεμίσουμε υπερβολικά το τηγάνι. Όταν πάρει χρώμα από την μια πλευρά, γυρίζουμε για να μαγειρευτεί και από την άλλη. Ο γύρος θα είναι έτοιμος σε περίπου 8-10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μεταφέρουμε στην επιφάνεια κοπής και κόβουμε προσεκτικά, με κοφτερό μαχαίρι, σε λεπτές λωρίδες. Σερβίρουμε τον γύρο ζεστό με ντομάτα και πίτες για σουβλάκια. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνοδεύουμε με λίγο λεμόνι.

Πηγή: mamapeinao.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα