Καλοκαιρινά Ραντεβού
Καλοκαιρινά Ραντεβού Ανδρέας Παπαδόπουλος
Πεντανόστιμο σπιτικό παγωτό καφέ
σπιτικο_παγωτο
Γεύσεις

Πεντανόστιμο σπιτικό παγωτό καφέ

Υλικά

1 λίτρο γάλα, 3,5%
10 κρόκους
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 πρέζες αλάτι
90 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
30 γρ. κόκκους καφέ, ελαφρώς σπασμένους (espresso)
50-60 γρ. καφέ, espresso

Για το σερβίρισμα

50 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες
2 κ.σ. σάλτσα καραμέλας

Εκτέλεση

Αυτή είναι η βασική συνταγή για κάθε γεύση παγωτού. Προσθέστε διάφορα υλικά και φτιάξτε κλασικές γεύσεις όπως παγωτό βανίλια, παγωτό πραλίνα, παγωτό φράουλα, παγωτό φιστίκι, παγωτό καραμέλα ή ακόμα και πιο ιδιάιτερες γεύσεις όπως παγωτό μπισκότο, παγωτό μάνγκο και παγωτό amaretto!

​Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη μισή ζάχαρη.

Μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά και ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει.

Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα χειρός για να μην κόψει το μείγμα. Αν θέλουμε, μπορούμε να μεταφέρουμε το γάλα με μία κουτάλα.

Μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μετράμε με ένα θερμόμετρο μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία τους 85ο C.

Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ για 3-5 λεπτά μέχρι να φτάσει στην ιδανική θερμοκρασία και να αρχίσει να πήζει.

Για να δούμε αν είναι έτοιμο το μείγμα, μπορούμε να βάλουμε σε ένα πιάτο λίγο από το μείγμα και να περάσουμε από πάνω το δάχτυλό μας. Αν αφήσει γραμμή τότε είναι έτοιμο.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος για να κρυώσει πιο γρήγορα το μείγμα μας.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το έτοιμο μείγμα τους κόκκους καφέ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε 10 λεπτά για να πάρει το μείγμα μας το άρωμα του καφέ και προσθέτουμε τον καφέ espresso.

Μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι 25x30εκ., καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται με το μείγμα για να μην κάνει κρούστα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Ιδανικά θα πρέπει να μείνει στο ψυγείο για 24 ώρες.

Βάζουμε σε δόσεις το μείγμα στην παγωτομηχανή. Δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 2/3 της μηχανής γιατί παίρνει όγκο.

Σερβίρουμε αμέσως ή βάζουμε στην κατάψυξη για να παγώσει περισσότερο.

Σερβίρουμε με toffee και δάκρυα σοκολάτας, σε κυπελλάκι ή χωνάκι.

Πηγή: akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα