Υλικά

Για το κέικ

400 γρ. dulce de leche
4 αβγά, μέτρια
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για το frosting

90 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. dulce de leche
170 γρ. ζάχαρη άχνη

Για την επικάλυψη καραμέλας

200 γρ. dulce de leche
1 κ.σ. γάλα

Για το σερβίρισμα

αλάτι, χοντρό

Εκτέλεση

Για το κέικ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το dulce de leche, τα αυγά και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε για 2-3 λεπτά επιπλέον.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μία φόρμα 10x30 εκ.
Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 40 λεπτά.

Για το frosting

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, το dulce de leche, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.
Αφήνουμε στην άκρη.

Για την επικάλυψη καραμέλας

Σε ένα μπολ βάζουμε το dulce de leche, το γάλα και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Απλώνουμε το frosting πάνω από το κέικ και μετά την καραμέλα.
Πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι και σερβίρουμε.


Πηγή: akispetretzikis.com