Το καλοκαίρι τα βλίτα έχουν την τιμητική τους, βραστά, πίτα, γιαχνιστά, ακόμα και ντολμάδες με το φύλλο τους, εγω έκανα μια αυτοσχέδια συνταγή, που μοιάζει με την συνταγή της πατρίδας μου στην Αρκαδία, τους κολοκυθοκορφάδες με τυρί και έγινε όνειρο…

Να σας την πω να την φτιάξετε, πρώτα ας δούμε τι θα χρειαστούμε… βλίτα, κάνα δυο κολοκυθάκια, μερικούς κολοκυθανθούς, αν έχουν τα κολοκυθάκια επάνω φρέσκους, ντομάτα κομμένη κομματάκια και μερικά ντοματίνια, ένα κύβο λαχανικών φρέσκο, τυρί φέτα, αλατοπίπερο με φειδώ και προσοχή γιατί θα βάλουμε την φέτα που είναι αλμυρή και λίγο λάδι.

Καθαρίζουμε και πλένουμε πρώτα τα χόρτα, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα βράζουμε, όχι όμως τελείως, να κρατάνε λίγο, όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε για να στεγνώσουν απ το νερό και τ αφήνουμε να περιμένουν.

Βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα λίγο λάδι και ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα που είπαμε κομμένα, εκτός από την φέτα που θα την βάλουμε στο τέλος, ρίχνουμε το αλατοπίπερο, πολύ λίγο αλάτι είπαμε η και καθόλου και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για είκοσι λεπτά περίπου, μετά βάζουμε μέσα τα βλίτα, ανακατεύουμε μαλακά να ενσωματωθούν και τα αφήνουμε να πάρουν δυο τρεις βράσεις μαζί, αμέσως μετα ρίχνουμε την φέτα θρυμματισμένη, τ αφήνουμε πέντε δέκα λεπτά να χυλώσει η σαλτσούλα και έτοιμα.

Αυτό το φαγητό θέλει μόνο φρέσκο ψωμί και κρασάκι της αρεσκείας σας παγωμένο.

Νόστιμο, θρεπτικό, οικονομικό και με χαμηλές θερμίδες!!

Απολαύστε το!!