Υλικά
  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 και 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 1 φακελάκι βανίλια ή 2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ καρυδόψιχα ψιλοκομμένη στο μπλέντερ (όχι αλεσμένη)
  • 250 γρ ξανθή σταφίδα
  • 125 γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη βανίλια ή το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε καλά, μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα. Εδώ αφήνουμε το μίξερ και παίρνουμε ένα μακρύ ξύλινο κουτάλι που χρησιμοποιούμε για ανακάτεμα.

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε τη ζύμη, ώστε να απλωθούν παντού.

Προσθέτουμε τις σταφίδες, τις οποίες έχουμε αλευρώσει προηγουμένως σε ένα μπολ με μια κουταλιά αλεύρι.

Ανακατεύουμε ξανά, μέχρι να απλωθούν παντού και οι σταφίδες.

Λιώνουμε την κουβερτούρα και τη ρίχνουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε ελαφρά. Δε χρειάζεται να απλωθεί εντελώς η σοκολάτα και να πάρει χρώμα όλη η ζύμη.

Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μεγάλη φόρμα του κέικ, ή σε δύο μικρότερες μακρόστενες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω για 90 περίπου λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί η ζύμη βυθίζοντας μέσα της ένα μακρύ μαχαίρι.

πηγή:tastyday.gr