Υλικά
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2%
  • 1 αβγό
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 70 γρ. γαλοπούλα καπνιστή, σε φέτες
  • 70 γρ. γκούντα, light

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα
  • ντοματίνια
  • ελαιόλαδο
  • θυμάρι
Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το αυγό, τα 50 γρ. ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Κόβουμε τη γαλοπούλα και τα τυριά σε μικρά κυβάκια, τα βάζουμε στο μπολ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 1-2 λεπτά στη άκρη να δράσει η σόδα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι  σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε το μείγμα και το βάζουμε σε δόσεις στο τηγάνι και ψήνουμε για 3-4 λεπτά. Αφήνουμε κενό μεταξύ των pancakes γιατί όσο ψήνονται απλώνουν.
  • Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 3-4 λεπτά επιπλέον.
  • Σερβίρουμε με ρόκα, ντοματίνια, ελαιόλαδο και θυμάρι.
Πηγή: akispetretzikis.com