Υλικά

Για τις κρέπες

  • 500 ml γάλα, 3,5%
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 35%, ή γάλα 3,5%
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 4 αβγά
  • 50 ml σπορέλαιο, + έξτρα για άλειμμα
  • 2 πρέζες ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα

      πραλίνα σοκολάτας

  • μπανάνες
  • μπισκότα, τριμμένα
  • τσένταρ
  • ζαμπόν
  • αβγό
Εκτέλεση

  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά για τις κρέπες σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 12 ώρες στο ψυγείο.
  • Ρίχνουμε λίγο σπορέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ,φροντίζουμε να πάει παντού, και μόλις κάψει λίγο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά, παίρνουμε μία κουταλιά με μια βαθιά κουτάλα, και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο τηγάνι.
  • Μόλις είναι έτοιμη, θα αρχίσει να ξεκολλάει από το τηγάνι και τότε τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά να ψηθεί. 
  • Αν θέλουμε γλυκές κρέπες ρίχνουμε από πάνω πραλίνα σοκολάτας, φρούτα της αρεσκείας μας κομμένα σε φέτες και τριμμένο μπισκότο!
  • Αν θέλουμε αλμυρές κρέπες ρίχνουμε από πάνω τυρί τσένταρ, ζαμπόν και σπάμε ένα αβγό! Χαμηλώνουμε τη φωτιά για να ψηθεί το αβγό και αλατοπιπερώνουμε!

Πηγή: akispetretzikis.com