Υλικά

Για το κέικ

  • 250 γρ. νερό
  • 150 γρ. ηλιέλαιο
  • 150 γρ. αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τη σως μελιού

  • 50 γρ. μέλι
  • ξύσμα, από 1 πορτοκάλι
  • 3 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • κανέλα
  • 20 γρ. τζίντζερ

Για το frosting

  • 70 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 70 γρ. ζάχαρη καστανή
  • μέλι, για το σερβίρισμα
  • καρύδια, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση

Για το κέικ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το ηλιέλαιο, τα αυγά, το μέλι, αλάτι, την κανέλα, το τζίντζερ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι διαλυθεί το μέλι και ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το μείγμα θα είναι αρκετά ρευστό αλλά αυτή είναι η υφή που θέλουμε.
  • Βουτυροαλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ 30x10 εκ. και βάζουμε μέσα το μείγμα.
  • Ψήνουμε για 1 ½ ώρα σε ψηλή σχάρα. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη σως μελιού

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μέλι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, την κανέλα, το τζίντζερ, τον χυμό από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ζεσταθεί.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Για το frosting

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Τέλος, βάζουμε το μέλι και ανακατεύουμε με το σύρμα.

Για τη σύνθεση

  • Με ένα κουτάλι καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κέικ με το μισό frosting.
  • Κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε με μία κουταλιά από το frosting, τα καρύδια, θυμάρι και λίγη από τη σως μελιού.
Πηγή: akispetretzikis.com