Υλικά
3 πορτοκάλια, τις φλούδες του
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
2 δυόσμο, τους σπόρους
500 γρ. νερό
10-12 πορτοκάλια

Για το σερβίρισμα

σόδα
πορτοκάλι, σε φέτες
φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

  • Αφαιρούμε τη φλούδα από τα πορτοκάλια με έναν αποφλοιωτή. Φροντίζουμε να πάρουμε μόνο το πορτοκαλί μέρος, όχι το λευκό.
  • Βάζουμε τις φλούδες σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κάρδαμο και το νερό. Μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά.
  • Στύβουμε όλα τα πορτοκάλια και σουρώνουμε τον χυμό. Συνολικά θα χρειαστούμε 1 λίτρο από τον σουρωμένο χυμό.
  • Αφαιρούμε το σιρόπι από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια σουρώνουμε και μεταφέρουμε σε μπουκάλια.
  • Σερβίρουμε σε αναλογία 1/5 δηλαδή 50 γρ. από την πορτοκαλάδα με 250 γρ. σόδα. Διακοσμούμε με φέτες από πορτοκάλι και φύλλα δυόσμου.

Πηγή: argiro.gr