Μερίδες: 6-8
Χρόνος εκτέλεσης: 25’
Χρόνος Ψησίματος: 15’
Βαθμός Δυσκολίας: 1  

Συστατικά
Για τη ζύμη:

90 γρ. νερό
175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
100 γρ. σιμιγδάλι
Για την επικάλυψη

100 γρ. τυρί κρέμα
40 γρ. blue cheese
50 γρ. τσένταρ
πιπέρι
1 σκ. σκόρδο
125 γρ. μοτσαρέλα
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. δεντρολίβανο

Για το σερβίρισμα:

ρόκα
ντοματίνια
ελαιόλαδο


Μέθοδος Εκτέλεσης:

- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα και βάζουμε μέσα ένα ταψί να κάψει καλά.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 5-8 λεπτά.
- Απλώνουμε λίγο από το σιμιγδάλι στον πάγκο εργασίας μας, τοποθετούμε πάνω τη ζύμη και ανοίγουμε με έναν πλάστη μέχρι να έχουμε ένα λεπτό ζυμάρι στις διαστάσεις του ταψιού μας.
- Απλώνουμε σιμιγδάλι σε ένα ταψί και βάζουμε πάνω την ανοιχτή ζύμη.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το blue cheese, το τσένταρ, πιπέρι, το 1/3 από το σκόρδο τριμμένο και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
- Κόβουμε την μοτσαρέλα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε διάφορα σημεία πάνω στην πίτσα. Προσθέτουμε το θυμάρι και το δεντρολίβανο.
- Μεταφέρουμε την πίτσα πάνω στο καυτό ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ρόκα, ντοματίνια και ελαιόλαδο.


Πηγή: Akis Petretzikis